The Ford Torino Page Homepage
Forum Home Forum Home > Model Specific Forum > 1977-1979 Ford and Mercury
  New Posts New Posts RSS Feed - Cruise control help needed
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Cruise control help needed

 Post Reply Post Reply
Author
Message
351heritage View Drop Down
New Member
New Member


Joined: 06-November-2016
Location: Raymond, WA
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 351heritage Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Cruise control help needed
    Posted: 06-November-2016 at 10:42AM
I have a 79 heritage edition with cruise control. I cant seem to make the cruise work like it should. The buttons all work like they are supposed to. It catches immediately when you press the button, but it just keeps accelerating without end. I have fixed all the vaccum leaks that I can find, and I have tried leaving the chain loose and tightening it up, still the same. Any ideas anyone? I don't know anything about these older cruise systems, and I want to take some long trips in this car!
Back to Top
351heritage View Drop Down
New Member
New Member


Joined: 06-November-2016
Location: Raymond, WA
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 351heritage Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10-November-2016 at 5:27PM
Nobody knows?

Back to Top
aquartlow View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 19-December-2011
Location: Summerfield, Fl
Status: Offline
Points: 1591
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aquartlow Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20-November-2016 at 5:47AM
Sorry not to reply sooner. Have you done any checks on the amplifier, servo assembly, VSS (vehicle speed sensor, mounted in-line with the speedo cable), even the on/off-coast/cruise buttons need to be checked with ohm meter. I went through all these tests when I decided to re-install a factory style CC in my Ranchero, but the factory button location was an issue(aftermarket steering wheel), so I installed an aftermarket unit.
www.supermotors.net/22468
Yeah, It's a Hybrid...It burns gas and tires.

No matter how good she looks, somebody, somewhere, is tired of her sh*t.

Beauty is skin deep, ugliness goes clear to the bone.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.